Noul Cinema şi noile poveşti. InfiniTIFF

Deschiderea oficială a proiecțiilor din cadrul InfiniTIFF s-a făcut cu vin (sau apă pentru cei care au exagerat cu vinul la petrecerea de deschidere a Festivalului) şi s-a vorbit despre InfiniTIFF.

Tudor Giurgiu a început glumeţ-fatidic: „Filmul e aproape mort şi trebuie să ne gândim ce o să facem mâine.”. Înainte să vorbească despre încrederea şi interesul lui pentru cinemaul VR, Giurgiu i-a pasat cuvântul lui Erwin M. Schmidt, care a explicat detaliile programului.

Există trei direcţii de participare în programul InfiniTIFF – ca spectator pentru programele pe care le oferă (filmele VR, cinema live, selecţia Loop Cinema), ca membru în workshop-ul #Storytelling on Instagram sau ca public la summit-ul de miercuri, 30 mai.

Schmidt a subliniat importanţa prezenţei unui astfel de demers într-un festival precum TIFF, subliniind că, deşi nu este deacord cu ideea cum că filmul ar fi mort, i se pare că fiecare mare moment din istoria cinemaului a fost dublat de o schimbare în modul de storytelling. Lucru pe care şi ei îl tatonează în cadrul InfiniTIFF.

La final, a lansat o invitaţie pentru toată lumea: „InfiniTIFF e locul să explorezi tot ceea ce iubeşti înafară de experienţa de a merge la cinema.”

Dacă te interesează viitorul cinemaului şi vrei să vezi cam cum s-ar putea să arate el, poţi merge în fiecare zi până pe 2 iunie, la proiecţiile din spaţiul ClujHub; miercuri, 20 mai de la 13:00 la InfiniTIFF Summit sau la proiecţia de live cinema de joi, 31 mai, ora 21:30, la Urania Palace.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *