Tedy Necula – Coborâm la prima

Suntem în metrou aşa cum suntem şi în lume, unii lângă alţii, împreună, iar dacă ne deschidem vedem că avem ce împărtăşi

Coborâm la prima, debutul în lungmetraj al lui Tedy Necula, îi are în rolurile principale pe Constantin Cotimanis, Adrian Păduraru, Teodora Mareş, Victoria Cociaş, Emilian Oprea, Constantin Drăgănescu, Ela Ionescu, Dan Murzea şi Iulia Dumitru.

Filmul spune povestea unor călători blocaţi pentru câteva ore într-un vagon de metrou, în a doua zi după incendiul din clubul Colectiv. Regizorul își propune aici să le ofere spectatorilor câteva minute inspiraționale și un prilej de a se gândi cât de important este ca oamenii să fie atenți la tovarășii lor de călătorie prin viață, să nu-i judece după aparențe sau propriile prejudecăți. „Nu e un film despre Colectiv, dar viaţa nu poate nega evenimentul. Sunt poveşti paralele din vieţile mai multor oameni care se întâlnesc într-o zi cu o semnificaţie specială pentru unii“, a declarat regizorul Tedy Necula.

Producția a durat 12 zile – plus o săptămână dedicată construirii unui vagon Metrorex – dar Tedy a lucrat la acest scenariu încă din 2012, când făcea masterul la Cluj. Imaginea este semnată de Alexandru Timosca, iar scenariul îi aparţine și Alexandrei Axinte.

Filmul este dedicat regizorului Radu Gabrea, care i-a oferit lui Tedy Necula rolul principal în filmul său “Noro“ (2002). Va avea premiera oficială la București pe 30 octombrie.

Coborâm la prima e proiectat astăzi de la 21:30 la Casa TIFF

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *