Curajoșii. Trei regizori români și scurtmetrajele lor VR

3 scurtmetraje românești s-au încumetat să pășească în virtual. Le puteți vedea la Cluj Hub, în cadrul InfiniTIFF.

Tovarășul AI adună trei regizori (Ioana Trifu, Ioana Mischie, Daniel Oaida) pentru a virtualiza un subiect-concept demn de expo inter-activ. Ce-ați întreba un ipotetic robot creat de regimul ceaușist? Redescoperit accidental într-un bar din centrul Clujului (care probbail vă este familiar), presupusul robot comunist este expus la întrebări și, dincolo de realitatea virtuală un întreg mecanism derelaționare cu trecutul este pus în mișcare de sechelele, dilemele și discursurile despre trecutul comunist.

Rocketman folosește un pretext de explorare cosmică dar oferă o poveste de dragoste, rememorată întrun video al unei relații bazate de provocări. Tineresc și amoros, cu o ramă de explorare spațială.

Milo Smulov nu se preoccupă însă doar de amorul și spațiu cosmic din Rocketman. A doua incurisune în teritoriile VR-ului este 36 de zile peste Atlantic, documentar curajos și imersiv despre cei 4 români care au traversat 5000 de kilometri din Oceanul Atlantic într-o barcă cu vâsle. Stabilitori de recorduri temerarii din documentar au dat la rame prin furtuni și apusuri, răsărituri și vijelii vreme de 38 de zile, 14 ore și 32 de minute.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *