Episodul 6, în care se pun întrebări

Și se oferă răspunsurile jocului din Episodul 5!!! Dar Până una-alta, întrebările acestea care ne roade. De ce nu vorbim despre oportunismul în cinema, deși acuma, în momentul acesta al cinemaului este un dialog mai necesar decât a fost vreodată? Unde sunt filmele alea la care te tăvăleai pe jos de râs, sughițai de plâns sau pur și simplu dormeai cu lumina aprinsă de spaime după vizionare? Mai avem nevoie de ”filme șoc” sau ne asumăm că am intrat într-un ev media în care nimic nu mai exotic și nimic nu mai poate fi șocant? Ce vrem de fapt de la un film? Lecții de morală? Identificare empatică? Frisoane? Flotări logice? Distracție? Exerciții cerebrale?

Vă dați seama că cele mai nereprezentate categorii din cinematografia românească actuală sunt corporatiștii, balerinele și feroviarii? Ce spune asta ceva despre noi? De ce dați like la paginile unor filme pe care nu le-ați văzut? Faceți la fel și cu notele pe imdb? Le dați în orb? Păi e frumos? Ce se mai întâmplă cu Depozitul de Filme? De ce în această sesiune de TIFF nu am mâncat decât odată gelato? Avioanele astea care zboară razant peste oraș nu deranjeaă pe nimeni? Unde au dispărut toate caș-la-mână-urile? Le-au ucis chitarele? Le-au înglobat șaormăriile? Dacă tot avem 4 calupuri de scurtmetraje românești, voi aveți unul favorit?

Care este numărul de party-uri care au loc în oraș joia asta? N-o să avem cu toții loc la HBO, deci sper că există alternative? Filmul ăla sovietic cu războiu l-ați văzut? Come and See?

Răspunsuri jocului din nr de ieri: 1- e 2- b 3 – f 4- b 5-c 6- g 7 –d

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *