Concerte la Casa TIFF

Începe sezonul concertelor marca TIFF – când lăsăm în urmă întunericul sălii de cinema și mai lăsăm ochii să se mai odihnească puțin după atâtea filme, în timp ce urechile (și picioarele, dacă sunteți puși pe chefuială) preiau volanul. De la groovy reggae și jazzy funk la mlazz și indie, concertele găzduite de Casa TIFF sunt o ocazie minunată de a urmări cele mai interesante apariții de pe scena underground românească. Acestea vor începe la orele 21:00, iar biletele costă 15 lei.

FUNKorporation – Duminică, 27 mai

Clujenii de la FUNKorporation deschid serile de la Casa TIFF cu un concert ce promite să vă pompeze sângele în vene – îmbinând influențe venite din jazz, garage funk, reggae și ska-punk, formația emite frecvențe de good vibes care scot la dans și cel mai timid dintre participanți.

Jazzybit – Miercuri, 30 mai

Deja confirmați la nivel național și internațional, Jazzybit propun o abordare a jazz-ului care se situează undeva între jazz și rock, o confluență ce permite reverberații de funk, latin și blues. Trioul timișorean de loud jazz este cunoscut pentru cele două albume lansate până în prezent„Touch the Sky” și „Horizon”, dar și pentru proiectul SUBjazz, realizat în colaborare cu cei de la Subcarpați.

Exit Oz – Joi, 31 mai

Ați auzit vreodată de „mlazz”, sau jazz-ul de mlaștină? Ei bine, concertul Exit Oz este ocazia perfectă de a lua legătura cu sound-ul pionierat de cvartetul timișorean de post-jazz, cu influențe eclectice din muzica tradițională, free jazz și punk/metal. Cunoscuți pentru debutul lor, Împământenit (lansat online în 2014), Exit Oz sunt una din cele mai bune formații live de pe scena muzicală autohtonă, concertele lor plasându-se undeva pe linia dintre ritual, experiență transcedentală și exorcizare. Bonus cinefil: formația în repertoriu și interpretări unice ale unor piese de pe soundtrack-urile unor filme clasice precum You Only Live Twice.

Dimitri’s Bats – Sâmbătă, 2 iunie

O apariție nouă și energică pe scena autohtonă de indie, Dimitri’s Bats îmbină verva electro-pop-ului cu vâna rockului alternativ, presărând peste și câteva elemente de mitologie vampirică (numele formației fiind inspirat dintr-o legendă creepy din județul Neamț). Și pentru un festival de film care are cuvântul Transilvania în nume, ce altă formație ar fi mai potrivită să încheie o săptămână și jumătate de filme și petreceri spooky?săptămână și jumătate de filme și petreceri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *